skip to Main Content

Het is mij een genoegen om nader kennis te maken

Ik word gedreven door nieuwsgierigheid naar wat u doet en bezighoudt

Neem contact op

Als adviseur, interim manager en projectmanager buig ik mij graag over complexe organisatieverbeteringsvraagstukken. Daarbij word ik gedreven door nieuwsgierigheid naar wat u doet en bezighoudt.

Het is mij een genoegen om nader kennis met u te maken. Johan Kalkoven, aangenaam! Sinds 1989 heb ik niets anders gedaan dan bedrijfsprocessen / afdelingen verbeteren en opzetten in binnen en buitenland.

Pragmatische oplossingen
Als hands-on strateeg, adviseur, disruptor, organisatievormgever, interim manager én ondernemer ben ik de drijvende kracht achter Such Improvement. Het is mijn drive om feiten te combineren met interventies naar wenselijk commitment en gedrag. Aangevuld met pragmatische ‘out of the box’ oplossingen leidt dit naar het door u gewenste resultaat.

(Inter)nationale ervaring
Ik heb jarenlange (inter)nationale ervaring op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Diverse sectoren zijn voor mij bekend terrein, waaronder industrie, dienstverlening en overheid. Bij een keur aan functionele afdelingen zoals: R&D, inkoop, productie, warehousing & distributie, werkvoorbereiding & planning en projecten ben ik een bekend gezicht. De combinatie hiervan heeft mijn gedrags-, skills- en toolbox naar behoren gevuld. Deze schatkist aan ervaring draag ik altijd bij mij en haal ik wanneer dit nodig is tevoorschijn.

Johan Kalkoven

Bijzonder lean
Het is fascinerend om te zien dat veel bedrijven bijzonder lean zijn, maar dat slechts een beperkt aantal erin slaagt om de waarde van het bedrijf te verbeteren. Dit zag ik bevestigd in een artikel in het Financieel Dagblad gepubliceerd in september 2018, dat was gebaseerd op een onderzoek van RUG en RaboResearch. Je zou dus kunnen veronderstellen dat bedrijven geld laten liggen.

Lappendeken aan verbeterprojecten
Uit eigen ervaring kan ik in het algemeen veronderstellen dat veel bedrijven geld laten liggen op het gebied van forecasting, voorraadbeheer, capaciteitsbeheer, onnodig lange doorlooptijden en inefficiënte processen. Dit kunnen naast fysieke processen zoals productie, warehousing en transport ook besturingsprocessen zijn zoals samenwerking, planning, besluitvorming, uitvoering en het oplossen van verschillen hiertussen. Wat mij ook is opgevallen, is de ‘lappendeken’ aan verbeterprojecten die maar in de lucht blijven hangen.

Geld, tijd en talent
Een dergelijk effect is uiteraard zonde van het geld, de tijd én het talent! Daarom bied ik organisaties de helpende hand om hun bedrijfsprocessen te integreren, verbeteren en versnellen. Zo nemen de klantwaarde, de geldstroom en de waarde van het bedrijf toe. Kortom: als bevlogen adviseur, interim manager en projectmanager help ik bedrijven een ‘High Commitment High Performance Organisatie’ te worden.

Industrie heeft matig management

Wilt u complexe verbeteringsvraagstukken aan mij voorleggen?

Als bevlogen adviseur, interimmanager en projectmanager help ik uw bedrijf een High Commitment High Performance Organisatie te worden.